Hur kan ett parkeringsbolag hjälpa till?

Det finns många anledningar att anlita ett parkeringsbolag. 

Ett av skälen är att man vill ha ordning och reda på sin parkering. Andra är att man vill ha lediga platser till dem som faktiskt betalar för dem. 

Eller om man tillhandahåller gratis parkeringar vill man kanske göra det för sina egna hyresgäster eller bostadsrättsinnehavare och inte för hela grannskapet. 

Om din granne är före dig att anlita oss är risken uppenbar att ni får problem om ni inte har några problem idag. Att ligga steget före lönar sig många gånger.

 

Vi hjälper er att säga upp era befintliga parkeringsavtal

Att byta leverantör skall aldrig vara krångligt, lik väl är det det! Därför hjälper vi er via en fullmakt att säga upp befintliga avtal så att ni kan få in mer pengar. 

Varför får vi in mer pengar till er? Jo genom fler kontroller är det fler parkörer som faktiskt erlägger avgiften. Det känns ganska naturligt men genom den lokala förankringen i Skåne har vi inte heller de overheadkostnaderna som större bolag har. Vi vi sitter inte heller hela dagarna i möten utan vi lägger vår tid på parkeringsbevakningen. 

Momsregler, en anledning

Momsreglerna säger att fastigheter är momsfria vilket innebär att fastighetsägaren inte får dra av ingående moms. Många gånger betydande belopp vid investeringar i en parkeringsanläggning.

Alla fastigheter är undantagslöst momsbefriade. Dock finns en möjlighet att frivilligt registrera sig för moms men bara under förutsättning att hyresgästen bedriver momspliktig verksamhet. Det gör vi! Det innebär att där vi hyr (juridiskt sätt arrenderar enligt arrendereglerna i Jordabalken). Kan ni registrera er för moms. Vi tar ut moms på parkeringen och ni lägger på moms på hyran/arrendet till oss. 

Köper ni laddare till elbilar, linjerar upp nya parkeringsytor eller lägger om asfalten blir därmed momsen ingen kostnad och ni får motsvarande 25% rabatt på arbetet. Likaså får ni dra av driftmomsen på den delen som gäller parkeringen. Exempel på detta är snöröjning. Ovan regler gäller då endast den ytan vi hyr och där vi bedriver momspliktig verksamhet inte ytor där ni själva hyr ut parkeringar till boende i en bostadsrättsförening eller en bostadshyresfastighet (då detta är momsfritt i relation till bostadsrättsinnehavaren/hyresgästen). I det fall parkering hyrs ut till någon som inte bor i fastigheten/byggnaden är det alltid moms på hyran. 

Vi hjälper er hela vägen, från samtal eller e-post tills alla handlingar är inne hos skatteverket. Ni slipper all administration och vi gör det gratis!

Parkeringstjänster i Malmö Lund Helsingborg

Vi investerar och ni tjänar pengar!

Visste du att vi står för samtliga investeringar så som skyltar? Att vi ser till att all skyltning följer gällande lagstiftning och att skyltarna alltid är uppdaterade enligt de senaste reglerna.

Betaltjänsterna som är kopplade till era besöksparkeringar eller alla parkeringar har vi stora rabatter på vilket gör att det blir mer pengar över till er som  fastighetsägare/ eller er bostadsrättsförening. 

Klicka här för att skicka ett e-post så bokar vi in ett förutsättningslöst möte

Självklart är ni även välkomna att ringa eller besöka oss. Kontaktuppgifter hittar ni längst ner på sidan till vänster.

Vill du bli kontaktad? Vänligen fyll i nedan formulär så återkommer vi till er snarast