Vårt samhällsansvar (CSR)

CSR

Vi alla kan göra något

Som företag är vi skyldiga samhället att bistå med det vi kan. Om vi alla gör lite blir saker lite bättre.

Besöksnäringen behöver stöd

Under Covid 19 fick många besöksnäringar väldigt svårt att klara sig Skånsk Parkering har sett nyttan av att barn och yngre får fortsatt tillgång till att uppleva speciella djur på nära håll. Eftersom vi är lokalt förankrade i Helsingborg (med kontor i Billesholm) ser vi det som naturligt att bidra till lokala aktörer som vänder sig till barn och unga. Skånsk Parkering är bronssponsor. 

Skånsk Parkering bidrar till besöksnäringen

Ung tjej går från "socialbidrag" till arbete

Vi har under sommaren 2021 anställt ytterligare en ung tjej som tidigare fick försörjningsstöd. 

Ungdomsarbetslösheten är hög och det är inte lätt för alla att få fotfäste på arbetsmarknaden. Skånsk Parkering vill bidra och har därför efter en praktikperiod (och internutbildning) anställt en ung tjej med utländskt påbrå. Skånsk Parkering hjälper unga att få första jobbet!

Skånsk Parkering sponsrar damidrotten och FC Rosengård

FC Rosengård

Nu är det klart att Skånsk Parkering sponsrar FC Rosengård. 

FC Rosengård bedriver barn och ungdomsfotboll samt vars damlag spelar i högsta ligan. FC Rosengård hade med nio spelare i det svenska damlandslaget som alla fick erhålla en OS-silver. 

Att vara med och bidra till samhället är oerhört viktigt och att få vara med och sponsra kvinnliga förebilder för våra barn är oerhört viktigt säger Martin Bengtsson, VD Skånsk Parkering. 

Skånsk Parkerings tecknade samarbetsavtal sträcker sig från första augusti 2021 till och med 2022-12-31.

Skånsk Parkering planerar även att sponsra ytterligare föreningar inför 2022.

 

REflexer till barn

Hösten närmar sig och de allra yngsta är de som syns sämst i trakfiken. Skånsk Parkering kommer därför att dela ut 500 st reflexer till barn och unga under september månad (varje år). Utdelningen kommer ske av parkeringsvakter på våra butiksparkeringar i sk. utsatta områden.

Sponsring

Skånsk Parkering sponsrar HK Malmö säsongen 2021-2022. HK Malmö söker upp barn och unga för att erbjuda dem att ta del av sporten handboll. HK Malmös elitlag spelar i högsta divisionen. Handboll är en sport där det är svårt som elitidrottare att leva på sin idrott utan många gånger krävs ett jobb vid sidan av idrotten. 

Skånsk Parkering har under sommaren hört av sig till ytterligare fler idrottsklubbar där samtal för sponsring inom andra idrotter pågår. Nästa sponsoravtal kommer rikta sig till dam- och ungdomsidrott.

från arbetslös med särskilda behov till jobb

Med smärre förändringar i arbetet kunde vi hjälpa ytterligare en person in på arbetsmarknaden. Efter en längre tids arbetslöshet blev Skånk Parkering arbetsgivaren. Att vara självförsörjande stärker självkänslan enormt.

Skånsk Parkering

Anställningar med schysta villkor

Man kan tycka att det skall vara en självklarhet att ha kollektivavtal men tyvärr har inte alla företag detta. Det förlorar de anställda mycket på. Tjänstepensionen är på cirka 4,5% av bruttolönen och väldigt mycket pengar om man är i början av sin yrkeskarriär.